Olgasukat jakavat mielipiteitä. Olen seurannut erilaisia sukkaryhmiä ja usein tätä mallia joko vihataan tai siitä tykätään. Itse kuulun jälkimmäiseen kastiin. Mallikerta jää helposti mieleen ja sukka syntyy vaikka lempisarja-maratonia katsellessa.

Sukat ovat mielestäni nätit, erityisesti silloin, kun on käytetään useampaa väriä. Kaunis kuvio pääsee oikeuksiinsa raidoilla.

Olen kutonut olgaa nallesta, 7 veljeksestä sekä Adlibriksen vastavista langoista. Paksummalla langalla varressa on 14 silmukkaa ja ohuemmalla 16 silmukkaa puikolla.

Ohje

7 Veljestä lanka tai vastaava paksuus. Luo 56 silmukkaa, jaa neljälle puikolle (14s/puikko). Aloita kutomalla 2 kierrosta nurin. Sen jälkeen aloita kuvio:

  • 1 kierros: Kudo 2 ensimmäistä silmukkaa takareunasta yhteen, 4 silmukkaa oikein, langankierto, 2 silmukkaa oikein, langankierto, 4 silmukkaa oikein ja 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen etukautta.
  • 2 kierros: kaikki silmukat oikein

Toista näitä kahta riviä haluamasi määrä. Kun kuvio on mielestäsi sopivan pituinen tee vielä yksi 1. mallikierros, mutta jätä langankierrot tekemättä. Tämän jälkeen jokaisella puikolla on 12 silmukkaa. Aloita sen jälkeen joustinneule 2o 2n 10 kierrosta tai haluamasi määrä. Kun varsi on valmis aloita kantalappu ja neulo sukka loppuun.

Jos kudot ohuemmalla langalla kuten nalle, luo 64 silmukkaa (16s/puikko) ja noudata ohjetta. Ainoa ero on, että 1.kierroksella neljän oikean silmukan sijasta neulotkin viisi.

Kärjestä aloitettava sukka
Lost in time -huivi

0 Comments

Leave a Reply